Condiții de cumpărare
TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE DE UTILIZARE
- DETALII DESPRE OPERATORUL SITE-ULUI (DENUMIT ÎN CONTINUARE VÂNZĂTOR):
- Numele companiei: Organelle Kft.
- Sediu: 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. Fsz.1, Ungaria
- CUI: 01-09-422294
- Înregistrat la: Registrul Comerțului al Tribunalului Districtual din Budapesta
- Cod fiscal: 32402920
- Reprezentant: Petra Presenszki Director General
- Număr de telefon: +3630/481 4367
- Număr licență de funcționare: 348498/B/1
- Data inregistrarii: 05.02.2024
- Grefier: Budapesta XI. Primăria districtului Újbuda
- Adresa de e-mail: hello@organelle.hu
În ceea ce privește Vânzătorul, nu există un cod de conduită legală care să interzică practicile comerciale neloiale împotriva consumatorilor și nu este membru nici unui organism de advocacy profesional.
Informații despre furnizorul de stocare:
- Numele companiei: UNAS Online Kft.
- Sediu: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Ungaria
- Cod fiscal: 24812087-2-09
- Adresa de e-mail:: unas@unas.hu
- ADRESA WEB AL VÂNZĂTORULUI: www.organelle.ro
- DEFINIȚII CHEIE:
- Contract la distanță: un contract încheiat în cadrul unui sistem de vânzare la distanță pentru furnizarea de bunuri sau prestări servicii, fără prezența fizică simultană a părților, astfel încât, pentru a încheia contractul, părțile contractante folosesc doar un mijloc care permite comunicarea între persoanele absente.
- Bunuri: bunuri/produse oferite pe site, bunuri mobile comercializate și destinate vânzării prin cadrul site-ului, care fac obiectul contractului.
- Cumpărător: orice persoană fizică sau juridică sau o organizație neîncorporată căreia Vânzătorul vinde bunuri prin intermediul propriei pagină web.
- Consumator: o persoană fizică care acționează în scopuri în afara ocupației și activității sale economice, care cumpără, comandă, primește, folosește, utilizează sau este destinatarul comunicărilor comerciale sau al ofertelor referitoare la bunuri.
- DISPONIBILITATEA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR GENERALE:
Termenii și condițiile actuale sunt publicate pe pagina web al Vânzătorului.
- CONȚINUTUL TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR GENERALE:
Acest document de Termeni și Condiții generale conține drepturile și obligațiile Cumpărătorului care utilizează serviciile de comerț electronic furnizate de Vânzător și termenii acordului dintre părțile contractante.
Termenii și condițiile se aplică atunci când comandați pe site-ul organelle.ro. Aceste condiții constituie termeni și condiții generale în temeiul articolului 5 alineatul (1) din Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale și al articolului 45/2014 (II. 26. 373/2021 (VI. 30.) privind normele detaliate pentru contractele dintre consumatori și întreprinderi de vânzare de bunuri, furnizarea de conținut digital și prestarea de servicii digitale. Acestea conțin informații și reglementări în conformitate cu prevederile decretului guvernului.
Acești Termeni și Condiții acoperă toate vânzările și serviciile pe care Cumpărătorul le inițiază prin comanda din magazinul online al Vânzătorului. În timpul achiziției, Cumpărătorul, dacă dorește să utilizeze serviciile Vânzătorului, este obligat să accepte prevederile acestor Termeni și Condiții, pe care le poate face prin bifarea casetei de selectare din formular. În cazul în care prevederile Termenilor și Condițiilor sunt acceptate, se va încheia un contract în conformitate cu acești Termeni și Condiții între Vânzător și Cumpărător.
- DOMENIUL DE APLICARE AL TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR GENERALE:
Acești Termeni și Condiții intră în vigoare începând din 21.05.2021, și vor fi publicate pe site în aceeași zi. Prevederile Termenilor și Condițiilor Generale se aplică tuturor Clienților și în cadrul tuturor achizițiilor de la data intrării în vigoare. Acești Termeni vor rămâne în vigoare până la revocare.
Înainte de a trimite comanda, Cumpărătorul declară că este familiarizat cu prevederile Termenilor și Condițiilor actuale, a citit și a înțeles prevederile acestora, le cunoaște și le acceptă. Prin trimiterea comenzii, Cumpărătorul recunoaște că termenii și condițiile în vigoare reprezintă o parte inseparabilă a contractului dintre părți.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prevederile acestor Termeni și Condiții. În cazul unei modificări, se vor aplica Termenii și condițiile, care au fost în vigoare în momentul trimiterii comenzii.
- PROCESUL DE CUMPĂRARE, ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI:
Contractul este încheiat electronic cu comanda bunurilor de cătra Cumpărător, prin trimiterea comenzii, iar Vânzătorul o confirmă (acceptă în mod expres oferta Cumpărătorului) la adresa de e-mail furnizată de Cumpărător, respectând reglementările privind protecția datelor. Vânzătorul are dreptul de a se retrage din contract chiar și după trimiterea confirmării, din motive care nu se mai pot fi așteapte de la el să-le îndeplinească (de exemplu, nu mai distribuie bunurile, lipsă semnificativă de bunuri, forța majoră etc.). În cazul retragerii, Vânzătorul este obligat să dea socoteală cumpărătorului dacă a existat circuit de bani sau de mărfuri.
Bunurile distribuite de Vânzător sunt prezentate pe site-ul organelle.ro, bunurile din magazinul online fac obiectul contractului dintre Vânzător și Cumpărător. Pe site, puteți accesa fiecare categorie de bunuri dacă da-ți clic pe "Produse". După ce da-ți clic pe categoria de mărfuri, puteți deschide fiecare marfă, iar apoi cu un clic pe marfă/produs, se va deschide pagina produsului respective, cu informații detaliate. Orice element decorative care poate fi văzut în fotografii nu face parte din categoria de mărfuri, cu excepția cazului în care sunt evidențiate separat în descrierea detaliată a mărfurilor. Vânzătorul nu este responsabil pentru erori sau date incorecte.
Cumpărătorul poate determina cantitatea de bunuri care urmează să fie comandate, și apoi pune bunurile în "Coș".
Dacă da-ți clic pe pictograma "Coș" din colțul din dreapta sus al site-ului, este posibil să deschideți coșul și să vedeți conținutul acestuia, bunurile pe care doriți să le cumpărați, precum și cantitatea lor. Părăsind coșul, Cumpărătorul are posibilitatea să continue să revizuiască și să achiziționeze bunurile de pe pagina web.
În timpul achiziției, este posibil vizualizarea sau modificarea conținutului din coș. În cazul în care coșul nu conține cantitatea pe care Cumpărătorul dorește să o comandă, în câmpul de introducere a datelor din coloana "Cantitate", cantitatea dorită poate fi introdusă.
În cazul în care Cumpărătorul dorește să șteargă bunurile din coș, acest lucru se poate face prin reducerea la zero al numărului de bucăți sau prin apăsarea butonului "Ștergere" sub numele bunurilor.
Dacă toate bunurile pe care urmează să fie achiziționate au fost plasate în coș, Cumpărătorul poate începe procesul de comandă apăsând pe butonul "Următorul".
În fereastra următoare, urmează să fie precizate datele cu caracter personal ale Cumpărătorului (nume, prenume, numele companiei, adresa/sediul social, codul fiscal, adresă de livrare, dacă diferă de adresa de sediu, adresa de e-mail, numărul de telefon, județul poate fi selectate folosind un meniu derulant).
Dacă detaliile de facturare și expediere sunt diferite, trebuie marcată caseta "Livrare la o altă adresă" și urmează ca datele de expediere să fie precizate.
După introducerea datelor, Cumpărătorul selectează metoda de plată.
Cumpărătorul are posibilitatea de a scrie un mesaj lângă comandă, în caseta corespunzătoare.
După acesta pot fi acceptate Termenii și condițiile prin plasarea unui marcaj de selectare în câmpul relevant.
Apoi, dacă totul este în ordine, comanda poate fi trimisă prin apăsarea butonului "Trimite comanda".
Informațiile furnizate pe pagina web nu constituie o ofertă a Vânzătorului de a încheia un contract. În cazul comenzilor acoperite de acești Termeni și Condiții, Cumpărătorul este considerat ofertant, iar contractul se încheie prin acceptarea de către Vânzător a ofertei făcute de Cumpărător prin intermediul site-ului în conformitate cu prevederile acestor Termeni si Condiții.
Prin apăsarea butonului "Trimite comanda", Cumpărătorul recunoaște în mod expres că oferta a fost creată și că declarația lui, dacă este confirmată de Vânzător în conformitate cu acești Termeni și condiții, va implica o obligație de plată.
Primirea comenzii către Vânzător va fi confirmată sub forma unui mesaj de răspuns automat, dacă este necesar, reprezentantul Vânzătorului va contacta Cumpărătorul prin telefon sau sub forma unui mesaj electronic.
Contractul dintre părți este întotdeauna încheiat atunci când Vânzătorul declară că acceptă comanda Cumpărătorului.
În cazul în care Cumpărătorul plasează o comandă pe pagina web și Vânzătorul confirmă comanda prin e-mail (acceptă în mod expres oferta Cumpărătorului), se stabilește un contract de vânzare între Cumpărător și Vânzător. (În cazul în care e-mailul care confirmă sosirea comenzii nu ajunge la Cumpărător în termen de 48 de ore, Cumpărătorul este scutit de obligația să achiziționeze bunurile comandate.)
Cumpărătorul acceptă că contractul încheiat în acest mod nu constituie un contract scris și este reglementat de legislația maghiară. Contractul este supus prevederilor acestor Termeni și Condiții.
Contractul este stabilit în limba maghiară, magazinul online stochează automat comanda în formă electronică, contractul nu este depus în niciun alt mod, deci nu poate fi recuperat ulterior.
- ASISTENȚĂ CLIENȚI:
Întrebârile clienților referitor la comenzi vor fi răspunse de Vânzător în termen de 24 de ore prin telefon sau e-mail între orele 09:00 și 15:00 în zilele lucrătoare. Vânzătorul poate fi contactat prin unul dintre datele de contact prevăzute în acești Termeni si Condiții.
- PREȚUL DE VÂNZARE
Prețurile indicate în magazinul online sunt prețuri valabile cu TVA, în HUF. Taxa de transport nu este inclusă în prețul de vânzare. În fiecare caz costul de transport este suportat de către Cumpărător.
După confirmarea trimisă de Vânzător, valoarea totală a comenzii, care urmează să fie plătit, nu se va modifica. Cu toate acestea este posibil, că din cauza unei eroare tehnică sau din greșală, un preț nepotrivit apare pe site. Chiar și în cazul unei comenzi la un preț incorect, puteți primi o confirmare automată a comenzii dar acest lucru nu poate fi considerat ca și acceptarea comenzii. Într-un astfel de caz, Vânzătorul va contacta Cumpărătorul prin telefon (sau e-mail) pentru consultare înainte de expedierea bunurilor comandate. Astfel de comenzi nu sunt considerate valabile de către Vânzător și Vânzătorul nu este responsabil pentru daunele cauzate. Vânzătorul va face tot efortul pentru a indica cu exactitate prețurile bunurilor pe pagina web. În cazul în care, în ciuda tuturor grijilor sale, un preț incorect este indicat în magazinul online, Vânzătorul nu poate fi obligat să vândă bunurile la un preț greșit.
Vânzătorul oferă reduceri periodice în magazinul său online sub formă de cupoane.
Cuponul poate să fie de reducere procentuală sau un cupon de reducere cu valoare fixă. În toate cazurile, cuponul cu valoare fixă trebuie înțeles în valoare brută și în HUF. În toate cazurile, reducerea oferită de cupon se aplică prețului total al bunurilor, și este dedusă din acesta.
În cazul promoțiilor cu cupoane, este, de asemenea, posibil plătirea prețului de achiziție a bunurilor în întregime sau parțial pe interfața de internet prin precizarea datelor de pe cupon. Codul cuponului poate fi validat în perioada de valabilitate, deschizând meniul derulant "Aveți un cupon?" din partea de sus a paginii de finalizare a comenzii și introducând codul cuponului, apoi apăsând butonul "Răscumpărarea cuponului". Dacă cuponul este acceptat, valoarea cuponului este dedusă automat din valoarea totală a comenzii. Odată ce comanda a fost finalizată, nu este posibil folosirea cuponului ulterior.
La o comandă, un singur cupon poate fi folosit, cupoanele nu pot fi combinate, nu pot fi schimbate pe numerar,nu se poate dea rest din ele, iar dacă valoarea achiziției nu atinge valoarea cuponului, atunci va fi utilizat întregul cupon.
Cuponul nu poate fi combinat cu alte reduceri sau promoții.
Cupoanele care au expirat sau au fost utilizate nu pot fi reutilizate.
În cazul utilizării neautorizate a cuponului, Vânzătorul nu este responsabil pentru re-acceptarea sau utilizarea cuponului.
Detaliile cu privire la termenii de utilizare a cupoanelor actuale vor fi întotdeauna puse la dispoziție de către Vânzător pe pagina de pornire a magazinului online.
10.CORECTAREA DATELOR INTRODUSE INCORECT:
În timpul procesului de comandă, Cumpărătorul are posibilitatea de a corecta sau șterge datele introduse.
În cazul în care, după trimiterea comenzii, Cumpărătorul dorește să modifice datele introduse, Cumpărătorul poate contacta Vânzătorul prin unul dintre formularul de contact inidicat în acest document Termeni și condiții.
Prin finalizarea comenzii, Cumpărătorul recunoaște că Vânzătorul nu este responsabil pentru daunele cauzate de introducerea incorectă sau inexactă a datelor de către Cumpărător.
Adresa de e-mail care a fost introdusă incorect în timpul comenzii sau saturația cutiei poștale poate provoca lipsă de confirmare, ceea ce poate împiedica încheierea contractului. În astfel de cazuri, Vânzătorul va încerca să contacteze Cumpărătorul în alte moduri.
- TERMENI DE PLATĂ:
În magazinul online administrat de Vânzător, următoarele metode de plată sunt disponibile: plată la livrare, plată în avans și plată cu cardul bancar (STRIPE), sau prin transfer bancar, dar numai după contactactarea Vânzătorul în legătură cu acest lucru.
Plata la livrare: Contravaloarea bunurilor poate fi plătită la livrare, în acest caz, Cumpărătorul este obligat să plătească curierului suma finală a comenzii sale în numerar. Dacă Cumpărătorul alege această metodă de plată, trebuie să plătească o extra valoare de +12,- RON, pentru gestionarea costurilor.
Plata în avans
După primirea valorii finale a comenzii (inclusive valoarea bunurilor și costul livrării), putem asambla pachetul. Astfel vom preda pachetul in aceeași zi curierului, cel mai târziu a doua zi. Dacă suma comenzii nu ajunge în termen de 48 de ore, nu vom putea menține comanda.
Plata cu card bancar
După primirea valorii finale a comenzii (include valoarea bunurilor și costul livrării), putem asambla pachetul. Astfel vom preda pachetul in aceeași zi curierului, cel mai târziu a doua zi. Plățile online cu cardul se fac prin sistemul STRIPE. Datele cardului de credit nu ajung la comerciant.
Dacă alegeți plata ramburs (la livrare), trebuie plătit o extra valoare de +12 RON, pentru gestionarea costurilor.
Transport gratuit
Transportul este gratuit în România dacă comandați peste 1.000 RON.
Vânzătorul nu este responsabil pentru eventualele erori care pot apărea în timpul plății cu card. Clientul este responsabil pentru faptul că are dreptul de a utiliza metoda și dispozitivul de plată în momentul plății și că datele furnizate la plată sunt reale și exacte.
Vânzătorul, conform obligației legale, atrage atenția Cumpărătorului asupra faptului că efectuarea unei declarații contractuale (comandarea bunurilor) implică obligația de plată.
Cumpărătorul acceptă faptul că va primi numai factură electronică pentru contravaloarea bunurilor; factura va fi trimisă la adresa de e-mail care a fost precizată la datele personale. Clientul trebuie să asigure ca factura electronică să poate să fie trimisă pe adresa e-mail și că setările tehnice (de exemplu, firewall-uri) să nu împiedice acest lucru. În cazul modificării adresei de e-mail, Cumpărătorul este obligat să anunță Vânzătorul prin e-mail de această modificare.
- CONDIȚII DE LIVRARE:
Bunurile comandate în magazinul online operat de Vânzător sunt livrate Cumpărătorului de către Vânzător cu ajutorul GLS General Logistics Systems Hungary Logistics Ltd. Ungaria.
În cazul livrării la domiciliu, curierul livrează coletul la adresa specificată de Cumpărător. După ce curierul livrează bunurile cumpărătorului, Cumpărătorul este obligat să se asigure că bunurile sunt intacte. În cazul în care bunurile sosesc deteriorate, angajatul serviciului de curierat le înregistrează în procesul-verbal, Vânzătorul acceptă o astfel de reclamație numai în această formă.
În fiecare caz costul de transport este suportat de către Cumpărător.
În România: 24 RON
- TIMP DE FINALIZARE:
Finalizarea este egal cu trimiterea bunurilor comandate către Client. În general, bunurile comandate sunt expediate de câtre Vânzător în maxim de 48 de ore, cu excepția weekend-ului, când comenzile plasate după ora 14 în ultima zi lucrătoare sunt expediate de câtre Vânzător cel mai devreme în prima zi lucrătoare după weekend.
În cazul unei cereri mari, expedierea bunurilor comandate poate dura mai mult.
- INFORMAȚII ȘI RĂSPUNDERE REFERITOARE LA BUNURILE COMERCIALIZATE DE VÂNZĂTOR:
Vânzătorul nu este responsabil pentru daunele sau problemele de sănătate cauzate de utilizarea necorespunzătoare a bunurilor pe care le vinde.
Vânzătorul nu încheie contract cu minori. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții, cumpărătorul declară că are cel puțin 18 ani în momentul încheierii contractului.
Vânzătorul nu este responsabil pentru evenimentele enumerate mai jos:
- Din cauza livrării cu întârziere sau neglijența curieratului.
- În cazul comenzii introduse incorect de către Cumpărător și din cauza întârzierii care rezultă din astfel de cazuri.
- Eroare tehnică în camera serverului Vânzătorului, forță majoră, cazuri de urgență.
- Vânzătorul nu este responsabil pentru reacțiile alergice individuale ale Cumpărătorului sau ale utilizatorului bunurilor.
Bunurile care nu pot fi utilizate în mod corespunzător conform așteptărilor individuale ale Cumpărătorului nu sunt considerate defecte. Vânzătorul oferă bunuri pentru uz profesional și nu este responsabil pentru daunele cauzate de utilizarea lor neprofesională.
În cazul în care Cumpărătorul (nu Consumatorul) începe să folosească bunurile, dar le utilizează în mod incorect, necorespunzător sau fără expertiza necesară pentru utilizarea lor și depune o reclamație cu privire la calitatea bunurilor, Vânzătorul este obligat să schimbe bunurile numai dacă Cumpărătorul indică defectul sau problema garanției în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea bunurilor.
În cazul în care Cumpărătorul nu preia bunurile comandate la livrare, este obligat să ramburseze Vânzătorului taxa returnării a pachetului. Vânzătorul va trimite următoarea comandă Cumpărătorului numai dacă prețul comenzii recente, costul de livrare și costurile de transport a bunurilor returnate anterior au fost deja decontate.
- PROTECȚIA DATELOR:
Vânzătorul gestionează datele cu caracter personal numai în conformitate cu prevederile legislației aplicabile, strict respectând prevederile referitor la prelucrarea datelor și protecția datelor cu character personal, ținând cont de principiile legalității, procesului echitabil și transparenței, limitării scopului, salvării datelor, acurateței, stocării limitate. Vânzătorul este obligat să prelucreze datele cu caracter personal ale Cumpărătorului în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.
Vânzătorul ia toate măsurile tehnice și organizatorice pentru a-și asigura partenerii și clienții că datele lor cu caracter personal sunt gestionate în siguranță, în conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului.
Informațiile de gestionare a datelor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul vânzătorului și la sediul acestuia.
- DREPTUL DE RETRAGERE:
În cazul contractelor încheiate la distanță fără prezența părților, Cumpărătorul are dreptul de retragere fără justificare în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii bunurilor. Cu toate acestea, potrivit decretului guvernamental 45/2014 (II.26.) dreptul de retragere în termen de 14 zile se acordă numai Cumpărătorilor în calitate de Consumatori. Dreptul de retragere cu asemenea condiții nu este valabil pentru cei care oferă servicii și bunuri cu scop comercial (întreprinderi,antreprenori )unor părți terțe. În cazul în care, în calitate de antreprenor, comanda livrată este respinsă la livrare fără referire la un defect de calitate (inclusă într-un proces-verbal) sau clientul nu preia produsul solicitat/comandat, vom emite o factură pentru valoarea totală a produsului (produselor) comandat(e) și costul livrării (inclusiv costurile de manipulare în cazul plății cu ramburs), care are o dată de expirare și este supusă obligațiilor de plată.
În cazul în care Cumpărătorul comandă în calitate de Consumator, acesta își poate exercita dreptul de retragere în perioada cuprinsă între data încheierii contractului și primirea bunurilor. În cazul unei retrageri scrise, este suficient să trimiteți declarația de retragere în termen de 14 zile calendaristice. Cumpărătorului trebuie să facă o declarație clară în acest sens sau să folosească declarație din anexa 2 Hotărârea guvernului 45/2014. (II. 26.) (model de declarație de retragere/reziliere vezi mai jos):
Declarația de retragere
https://organelle.ro/shop_help.php?tab=privacy_policy
Cumpărătorul poate să trimite declarația Vânzătorului prin e-mail (hello@organelle.hu) sau sub forma unei corespondențe poștale la sediul Vânzătorului Organelle Kft., 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. Fsz. 1., Ungaria).
Termenul descris mai sus se consideră îndeplinit dacă Cumpărătorul își comunică intenția de a se retrage cel mai târziu în al 14-a zi de la primirea bunurilor. Acest fapt trebuie dovedit de către client. În cazul în care Cumpărătorul se retrage din contract în acest mod, Vânzătorul va rambursa imediat, dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la luarea la cunoștință a retragerii, suma totală plătită de Cumpărător în schimb, inclusiv costurile suportate în legătură cu finalizare.
Vânzătorul va rambursa suma datorată Cumpărătorului în modul similar de plată utilizat de cumpărător. Cu acordul Cumpărătorului, Vânzătorul poate utiliza o altă metodă de plată pentru rambursare, dar Cumpărătorul nu poate fi taxat cu nici o taxă suplimentară ca rezultat.
În cazul în care Cumpărătorul a solicitat în mod specific un alt mod de transport în locul celui mai puțin costisitor, Vânzătorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare care rezultă din acest lucru.
Vânzătorul are dreptul să rețină contravaloarea bunurilor și a costurilor suportate în timpul achiziției până ce Cumpărătorul nu va returna bunurile. Bunurile achiziționate trebuie returnate Vânzătorului de către Cumpărător fără întârzieri nejustificate, dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la notificarea intenției de retragere, intacte și complete. Se consideră că termenul a fost respectat dacă trimiteți mărfurile înainte de expirarea termenului de 14 zile. Costul direct al returnării bunurilor va fi suportat de Cumpărător. Vânzătorul nu este obligat preia bunurile returnate cu ramburs, deoarece costul transportului trebuie să fie suportat de Cumpărător.
Cumpărătorul va fi răspunzător pentru amortizarea bunurilor numai dacă se datorează utilizării în exces.
Dreptul de retragere de mai sus nu poate fi aplicat de către Cumpărător:
- în cazul mărfurilor perisabile sau mărfuri care își păstrează valabilitatea pentru o perioadă scurtă de timp și
- în cazul mărfurilor sigilate care nu pot fi returnate din motive de sănătate sau igienă după ce au fost deschise.
- VALABILITATE ȘI GARAȚIE
În cazul unui defect, Vânzătorul dă o garanție sau termen de valabilitate, pentru bunurile pe care le vinde, în conformitate cu legea.
Bunurile sunt defecte dacă, în momentul finalizării, nu îndeplinesc cerințele de calitate prevăzute în contract sau prin lege. Vânzătorul nu execută incorect dacă Cumpărătorul cunoștea defectul la momentul încheierii contractului sau trebuia să cunoască defectul în momentul încheierii contractului.
Cerințele generale ale executării contractuale sunt pe deplin stabilite în secțiunea 5 din Decretul nr. 373/2021 (VI. 30).
În cazul unui posibil defect al bunurilor achiziționate, Cumpărătorul poate beneficia de dreptul la garanția pentru vicii ascunse sau garanția de conformitate, în anumite cazuri, garanția comercială. Procedura trebuie să fie în conformitate cu Regulamentul NGM19/2014 (IV. 29.)
- 18. GARANȚIA PENTRU VICII ASCUNSE:
În ce cazuri poate Cumpărătorul beneficia de dreptul la garanția pentru vicii ascunse?
În cazul executării incorecte Cumpărătorul poate beneficia de dreptul la garanția pentru vicii ascunse, în conformitate cu normele Legii V din 2013 privind Codul Civil, în cazul achizițiilor efectuate de consumatori, în conformitate cu prevederile Decretului nr.373/2021 (VI. 30.).
Ce drepturi are Cumpărătorul pe baza cererii de garanție de conformitate?
Cumpărătorul poate alege din următoarele revendicări:
- Poate să solicite reparație sau înlocuirea bunului, cu excepția cazului în care este imposibil să se îndeplinească cererea aleasă de Cumpărător sau ar implica un cost suplimentar disproporționat pentru Vânzător în raport cu îndeplinirea unei alte revendicări, luând în considerare valoarea serviciului reprezentat în stare ireproșabilă, gravitatea încălcării contractului și daunele cauzate titularului de drepturi prin executarea dreptului de garanție pentru vicii ascunse.
- În cazul unei achiziții în calitate de Consumator, Vânzătorul poate refuza contractarea bunurilor în cazul în care repararea sau înlocuirea este imposibilă sau dacă ar duce la un cost suplimentar disproporționat pentru Vânzător, luând în considerare toate circumstanțele, inclusiv valoarea serviciului într-o stare ireproșabilă și gravitatea încălcării contractului.
- Timpul disponibil pentru repararea sau înlocuirea bunurilor se calculează din momentul în care Cumpărătorul a comunicat defectul.
- Cumpărătorul trebuie să pună bunurile la dispoziția Vânzătorului pentru a executa reparația sau înlocuirea.
- Vânzătorul trebuie să asigure returnarea bunurilor schimbate pe cost propriu. În cazul în care repararea sau înlocuirea se referă la bunuri care au fost deja puse în funcție, în conformitate cu natura și scopul mărfurilor înainte de recunoașterea defectului, obligația de a-l repara sau înlocui include îndepărtarea părților neconforme și punerea în funcțiune a mărfurilor transportate sau reparate ca înlocuitor.
- Cumpărătorul poate solicita o reducere proporțională a contraprestației, poate repara defectul sau îl poate trimite la reparat pe cheltuiala Vânzătorului sau are dreptul de a se retrage din contract în cazul în care Vânzătorul nu s-a angajat să repare sau să înlocuiască bunul,sau nu poate îndeplini această obligație într-un termen adecvat, ținând cont de caracteristicile bunurilor și de scopul propus al Cumpărătorului, sau dacă interesul Cumpărătorului de a repara sau înlocui bunul a încetat.
În cazul achizițiilor efectuate de Consumatori, Consumatorul nu poate să își repară sau să trimite la reparație bunul pe costul Vânzătorului în cadrul exercitării drepturilor sale de garanția pentri vicii ascunse.
Retragerea nu este posibilă din cauza unei erori nesemnificative.
În cazul în care Consumatorul dorește să rezilieze contractul de vânzare din motiv de neconformitate, Vânzătorul trebuie să dovedească faptul că defectul este nesemnificativ.
Consumatorul are dreptul, în funcție de gravitatea încălcării contractului, să solicite o reducere proporțională sau să rezilieze contractul de vânzare în cazul în care:
- a) Vânzătorul nu a efectuat reparația sau înlocuirea sau a efectuat-o, dar nu s-a îndeplinit în totalitate sau în parte faptul că trebuie să asigure returnarea bunurilor schimbate pe cost propriu sau Vânzătorul a refuzat să contractează bunurile din motivul că repararea sau înlocuirea este imposibilă sau dacă ar duce la un cost suplimentar disproporționat;
- b) caz de neconformitate a apărut din nou, în ciuda încercării Vânzătorului de a aduce bunurile în conformitate;
- c) neconformitatea este atât de gravă încât justifică o reducere imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului de vânzare; sau
- d) Vânzătorul nu s-a angajat să aducă în conformitate bunurile sau este clar că Vânzătorul nu va face acest lucru într-o perioadă rezonabilă de timp sau fără a aduce prejudicii semnificative Consumatorului.
Reducerea contraprestației va fi proporțională dacă valoarea acestuia este egală cu diferența dintre valoarea bunurilor datorată Cumpărătorului în cazul îndeplinirii contractului și valoarea bunurilor efectiv primite de Cumpărător.
Cumpărătorul poate trece de la un drept de garanție ales la altul, dar costul conversiei va fi suportat de Cumpărător, cu excepția cazului în care acest lucru a fost justificat sau Vânzătorul a dat motivul pentru aceasta.
În cazul în care Consumatorul dorește să rezilieze contractul de vânzare din motiv de neconformitate, el poate face acest lucru cu o declarație scrisă explicită adresată Vânzătorului cu privire la rezilierea contractului.
Când neconformitatea afectează o anumită parte a bunurilor furnizate în temeiul contractului de vânzare și referitor la aceste bunuri condițiile de exercitare dreptului de reziliere a contractului sunt îndeplinite, Cumpărătorul poate rezilia contractul de vânzare numai pentru bunurile defecte, cu privire la celelalte bunuri achiziționate, poate rezilia contractual numai în cazul în care nu se poate aștepta de la el să păstreze numai bunurile corespunzătoare contractului (bunuri în conformitate).
În cazul în care Cumpărătorul reziliază contractul de vânzare în întregime sau numai pentru o parte din bunurile furnizate în temeiul contractului de vânzare,
- a) Cumpărătorul trebuie să returneze bunurile în cauză Vânzătorului pe costul lui; și
- b) Vânzătorul trebuie să ramburseze imediat Cumpărătorului prețul de achiziție pentru bunurile în cauză de îndată ce a primit bunurile sau certificatul care susține returnarea bunurilor.
În cazul rezilierii contractului, Vânzătorul este obligat să ramburseze în schimb suma totală plătită de Cumpărător. Cu toate acestea, în cazul în care contractual a fost în conformitate pentru o perioadă determinată înainte de a fi reziliat, contraprestația pentru perioada respectivă nu se rambursează. În acest din urmă caz, se rambursează partea din prestație care se referă la perioada de executare necorespunzătoare a contractului și prestația plătită în avans de cumpărător, care ar fi fost datorată pentru perioada rămasă a contractului în caz de nerezilitare.
În cazul în care Cumpărătorul are dreptul la reducerea contraprestației în mod proporțional sau de a rezilia contractul, Vânzătorul este obligat să își îndeplinească obligația de rambursare imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la luarea la cunoștință a acesteia.
Vânzătorul va rambursa suma datorată Cumpărătorului în modul similar de plată utilizat de cumpărător. Cu acordul Cumpărătorului, Vânzătorul poate utiliza o altă metodă de plată pentru rambursare, dar Cumpărătorul nu poate fi taxat cu nici o sumă suplimentară din acest motiv.
Costurile legate de rambursare vor fi suportate de Vânzător.
În ce termen te timp poate Cumpărătorul să-și pună în aplicare cererea de garanție de vicii ascune?
Cumpărătorul are obligația de a comunica defectul imediat după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două luni de la data descoperirii defectului. Cumpărătorul este responsabil pentru daunele cauzate din întârzierea comunicării.
Dreptul la garanția de vicii ascunse a Cumpărătorului expiră în termen de 1 an de la data finalizării. În cazul unui contract între Consumator și Întreprindere, acest drept al consumatorului expiră în termen de 2 ani de la data finalizării. În cazul unui lucru folosit, acest termen este de 1 an.
Perioada de reparație în care Cumpărătorul nu poate utiliza bunul achiziționat nu se ia în considerare referitor la perioada expirării dreptului la garanția de vicii ascunse.
Termenul de expirare la dreptul de garanție de vicii ascunse se ia de la început referitor la părțile înlocuite sau reparate. Această regulă se aplică, de asemenea, în cazul unei noi erori ca urmare a corectării.
Față de cine puteți valida pretențiile legate de garanția pentru vicii ascunse?
Cumpărătorul poate valida pretențiile legate de garanția pentru vicii ascunse față de Vânzător.
Ce alte condiții există pentru punerea în aplicare a drepturilor legate de garanție pentru vicii ascunse ale Cumpărătorului?
În cazul unui Cumpărător în calitate de Consumator, în perioada de timp de un an de la îndeplinire, nu există alte condiții pentru valida pretențiile legate de garanție în afară de notificarea defectului, în cazul în care Cumpărătorul dovedește că bunurile sau serviciile au fost furnizate de Vânzător (fără a include dacă acest lucru este incompatibil cu natura bunurilor sau cu natura defectului). Cu toate acestea, după 1 an de la data îndeplinirii, Consumatorul este obligat să dovedească faptul că defectul a existat deja în momentul livrării
În cazul unui Cumpărător care nu se califică drept consumator, Cumpărătorul trebuie să dovedească că bunurile nu îndeplineau cerințele de calitate prevăzute în contract sau în lege la momentul livrării.
- GARANȚIA DE CONFORMITATE
În ce caz poate Cumpărătorul beneficia de dreptul la garanția de conformitate?
În cazul unui defect al bunului mobiliar (produs), Consumatorul poate beneficia de dreptul la garanție de vicii ascunse sau garanția de conformitate.
Ce drepturi are Cumpărătorul pe baza cererii de garanție de conformitate?
În cadrul cererii de garanție de conformitate puteți solicita ca produsul defect să fie reparat sau înlocuit.
În ce cazuri este produsul considerat defect?
Produsul este defect dacă nu corespunde cerințelor de calitate în vigoare în momentul introducerii acestuia pe piață sau dacă nu posedă caracteristicile menționate în specificația producătorului.
În ce limită de timp poate Cumpărătorul valida cererea de garanție de conformitate?
Cererea de garanție de conformitate a produsului poate fi validată în termen de doi ani de la data la care produsul a fost introdus pe piață de către producător. După trecerea acestei perioade acest drept se pierde.
Consumatorul este obligat să comunice defectul fără întârziere după descoperirea acestuia. O eroare notificată în termen de 2 luni de la descoperire se consideră a fi fost comunicată fără întârziere. Consumatorul este răspunzător pentru daunele cauzate de întârzierea comunicării.
Față de cine și în ce alte condiții poate cumpărătorul valida pretențiile legate de garanția de conformitate?
Pretențiile legate de garanția de conformitate pot fi validate numai față de producătorul sau distribuitorul produsului mobiliar. În cazul cererii de validare a garanției de conformitate Cumpărătorul trebuie să dovedească defectul produsului.
În ce cazuri este producătorul (distribuitorul) scutit de obligația de garanție de conformitate a produsului?
Producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de garanție de conformitate a produsului numai dacă poate dovedi că:
- produsul nu a fost fabricat sau comercializat în cadrul unei activități comerciale, sau
- conform concepțiilor științifice și tehnice în momentul comercializării a produsului, defectul nu putea fi identificat, sau
- defectul produsului provine din aplicarea unei cerințe legale sau reglementări oficiale obligatorii.
Este suficient ca producătorul (distribuitorul) să dovedească un motiv pentru scutire.
Vă atrag atenția asupra faptului că pentru același defect nu puteți exercita concomitent dreptul la garanția de conformitate și garanție pentru vicii ascunse. Dacă produsul a fost înlocuit în cadrul garanției pentru vicii ascunse, puteți trăi cu dreptul de conformitate față de producător referitor la noul produs sau pe partea reparată.
- CUM SĂ RAPORTAȚI O CERERE DE GARANȚIE:
Dacă Cumpărătorului dorește să aplice dreptul la garanție în legătură cu bunurile comercializate de Vânzător, poate face acest lucru prin prezentarea unui document (factură sau copie) care să confirme faptul încheierii contractului.
Reclamațiile pot fi depuse personal și în scris (prin poștă sau e-mail).
- Notificare personală:
Cumpărătorul își poate declara personal cererea de garanție la sediul Vânzătorului Organelle Kft., 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 71. 2. em., Ungaria Organelle)
Vânzătorul va lua în evidență datele importante referiotoare la cererea de garanție sub formă de proces-verbal. Datele sunt următoarele:
- numele, adresa Cumpărătorului, și de asemenea declarația Cumpărătorului, pentru prelucrarea datelor înregistrate în procesul-verbal.
- descrierea și prețul de achiziție al bunurilor;
- data achiziției;
- data notificării erorii;
- descriere a erorii;
- cerința și dreptul de a fi executat de cumpărător;
- modul în care este soluționată contestația sau motivul respingerii cererii sau dreptul de a fi executat pe această bază;
În cazul în care metoda de soluționare a obiecției diferă de cererea cumpărătorului, Vânzătorul va înregistra acest lucru în procesul-verbal. O copie a procesului-verbal va fi furnizată cumpărătorului de către Vânzător.
- Notificarea în scris:
Cumpărătorul își poate declara cererea de garanție în scris prin poștă, trimisă Vânzătorului Organelle Kft., 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. Fsz. 1., Ungaria), sau prin e-mail (hello@organelle.hu).
Declarația trebuie să includă:
- numele, adresa Cumpărătorului, și de asemenea declarația Cumpărătorului, pentru prelucrarea datelor înregistrate în procesul-verbal.
- descrierea și prețul de achiziție al bunurilor;
- data achiziției;
- data notificării erorii;
- descriere a erorii;
- cerința și dreptul de a fi executat de cumpărător,
- modul în care este soluționată contestația sau motivul respingerii cererii sau dreptul de a fi executat pe această bază.
În cazul în care Vânzătorul nu poate declara perioada de îndeplinire a cererii în momentul notificării, este obligat să notifice Cumpărătorul cu privire la asta în termen de maxim 5 zile lucrătoare.
Vânzătorul încearcă să efectueze repararea sau înlocuirea în termen de maxim 15 zile. În cazul în care perioada de reparație sau înlocuire depășește 15 zile, Vânzătorul va informa Cumpărătorul cu privire la durata așteptată a reparației sau înlocuirii
Pentru reparații, vânzătorul primește bunurile pe baza unei confirmări de primire. Confirmarea respective va indica numele, adresa Cumpărătorului, informațiile necesare pentru identificarea bunurilor, ora primirii bunurilor și data primirii bunurilor reparate.
- GARANȚIA COMERCIALĂ
În conformitate cu Decretul Guvernului nr.151/2003 (IX.22), Vânzătorul este supus unei obligații de garanție pentru bunurile de folosință îndelungată enumerate în anexa 1 regulamentului, în special produsele de iluminat și produsele de înfrumusețare electrice, ai căror preț de vânzare atinge sau depășește 125 RON. Drepturile de garanție pot fi puse în aplicare numai de către Cumpărătorii fiind în calitate de Consumator.
Durata garanției:
– 1 an pentru bunurile ai căror preț atinge 125 RON, dar care nu depășește 1250 RON;
– 2 ani pentru bunurile ai căror preț depășește 1250 RON HUF, dar care nu depășește 3125 RON;
– 3 ani pentru bunurile ai căror preț depășește de 3125 RON.
Perioada de garanție începe cu data livrării a bunurilor pentru Consumator sau, în cazul în care punerea în funcțiune este efectuată de întreprindere sau de agentul autorizat acesteia, perioada de garanție înepe cu punerea în funcție a bunului. În cazul în care bunul este pus în funcție după șase luni de la livrare, conform cerinței Consumatorului, perioada de garanție începe cu data livrării a bunurilor. Dacă bunul a fost reparat, perioada de garanție va fi prelungită, cu perioada în care Consumatorul nu a putut utiliza bunul din cauza defectului. Termenul de garanție începe să curgă de la data înlocuiri în cazul în care bunul sau părțile bunului au fost înlocuite (reparate) dacă defectul este rezultatul reparației.
Vânzătorul nu este obligat să dea garanție dacă defectul a apărut după finalizare,în următoarele cazuri:
- utilizarea abuzivă;
– punerea în funcțiune de neprofesioniști (cu excepția cazului în care acesta a fost efectuată de întreprindere sau de agentul autorizat acesteia sau dacă punerea în funcțiune neprofesională se datorează unei erori cauzate de instrucțiunile de utilizare);
– depozitarea necorespunzătoare;dărăpănare;
– cauza în afara bunurilor (probleme de rețea, daune elementare, dezastre naturale etc.)
În cazul unei erori în cadrul garanției, consumatorul are dreptul de:
– a solicita, în special, repararea sau înlocuirea bunului, cu excepția cazului în care este imposibil să se îndeplinească cererea de garanție aleasă sau dacă aceasta ar duce la un cost suplimentar disproporționat pentru Vânzător în comparație cu executarea celeilalte cereri de garanție, luând în considerare valoarea serviciului în starea sa ireproșabilă, gravitatea încălcării contractului și prejudiciul adus consumatorului prin îndeplinirea cererii de garanție; sau
– în cazul în care Vânzătorul nu s-a angajat să repară sau să înlocuiască bunul defect, nu poate respecta interesele consumatorului în termenul corespunzător acestei obligații sau în cazul în care cererea Consumatorului de a repara sau înlocui bunul a încetat, Consumatorul poate, să solicite o reducere proporțională a prețului de achiziție sau să se retragă din contract.
Retragerea nu este posibilă din cauza unei erori nesemnificative.
Consumatorul poate trece de la un drept de garanție ales la altul, dar costul conversiei va fi suportat de Consumatorul, cu excepția cazului în care acest lucru a fost justificat sau Vânzătorul a dat motivul pentru aceasta.
Vânzătorul încearcă să efectueze repararea sau înlocuirea în termen de maximum 15 zile. În cazul în care perioada de reparație sau înlocuire depășește 15 zile, Vânzătorul va informa Cumpărătorul cu privire la durata așteptată a reparației sau înlocuirii. Informațiile sunt furnizate cu acordul prealabil al Consumatorului, pe cale electronică sau prin alte mijloace adecvate pentru verificarea primirii de către consumator.
În cadrul procesului de reparare, numai piese noi pot fi instalate în produs.
În cazul în care, bunurile sunt reparate pentru prima dată în perioada de garanție, și vânzătorul stabilește că bunurile nu pot fi reparate, cu excepția cazului în care consumatorul specifică altfel, Vânzătorul este obligat să schimbe bunurile în termen de 8 zile. În cazul în care nu este posibilă schimbul bunurilor, Vânzătorul este obligat să ramburseze Consumatorului, în termen de 8 zile, prețul de achiziție indicat pe factura sau chitanța emisă pe baza regulamentului de vânzare.
În cazul în care în perioada de garanție după al treilea reprație bunul devine defect din nou, cu excepția cazului în care consumatorul prevede altfel, și dacă Consumatorul nu solicită o reducere proporțională a prețului de achizitie, iar Consumatorul nu dorește să repare bunurile pe costul vănzătorului sau să le repare cu altcineva, Vânzătorul este obligat să înlocuiasca bunurile în termen de 8 zile. În cazul în care nu este posibilă schimbul bunurilor, este obligat să ramburseze Consumatorului prețul de achiziție indicat pe dovada plății contravalorii bunurilor prezentate de Consumator, pe factură sau chitanță emisă pe baza regulamentului de vânzare
În cazul în care bunurile nu sunt reparate în termen de 30 de zile de la data notificării cererii de reparație către Vânzător, cu excepția cazului în care consumatorul prevede altfel, Vânzătorul este obligat să înlocuiască bunurile în termen de 8 zile. În cazul în care schimbarea bunurilor nu este posibil, Vânzătorul este obligat să ramburseze Consumatorului prețul de achiziție indicat pe dovada plații contravalorii bunurilor prezentate de Consumator, pe factură sau chitanță emisă pe baza regulamentului de vânzare, în termen de 8 zile de la expirarea perioadei de reparație de 30 de zile.
Dacă din cauza defectului Consumatorul depune o cerere de înlocuire în termen de 3 zile lucrătoare de la cumpărare (punere în funcțiune), Vânzătorul nu are dreptul de a referi la costuri suplimentare disproporționate, ci este obligat să înlocuiască bunurile, atunci când din cauza defecțiunii nu pot fi utilizate în modul destinat.
Costurile în cadrul executării garanției sunt suportate de vânzător.
Garanția nu afectează drepturile legale ale Consumatorului, în special garanția pentru vicii ascunse și garanția de conformitate.
Drepturile la garantie pot fi aplicate cu cardul de garanție. În cazul în care cardul de garanție nu este prezentat de Consumator, încheierea contractului se poate dovedi cu factura sau chitanța emisă pe baza regulamentului de vânzare. În acest caz, drepturile care decurg din garanție pot fi executate cu prezentare notei de plată. Returnarea ambalajului deschis al bunurilor de către consumator, nu este obligatoriu în cadrul executării drepturilor care decurg din garanție.
Consumatorul își poate executa personal cererea de garanție la sediul central al întreprinderii sau la oricare dintre sucursalele sale.
Vânzătorul va lua o evidență sub formă de proces verbal, cu următoarele date:
- numele, adresa Cumpărătorului, și de asemenea declarația Cumpărătorului, pentru prelucrarea datelor înregistrate în procesul-verbal.
- descrierea și prețul de achiziție al bunurilor;
- data achiziției;
- data notificării erorii;
- o descriere a erorii;
- cerința și dreptul de a fi executat de cumpărător,
- modul de soluționare al contestului sau motivul respingerii sau dreptul de a fi executat pe baza respingerii.
În cazul în care metoda de soluționare al contestului diferă de cererea cumpărătorului, Vânzătorul va înregistra motivul în procesul-verbal. O copie a procesului-verbal va fi furnizată Cumpărătorului de către Vânzător.
În cazul în care Vânzătorul nu poate declara perioada de îndeplinire a cererii în momentul notificării, este obligat să notifice Cumpărătorul cu privire la asta în termen de cel mult 5 zile lucrătoare.
Pentru reparații, vânzătorul primește bunurile pe baza unei chitanțe. Chitanța respective va indica numele, adresa Cumpărătorului, informațiile necesare pentru identificarea bunurilor, ora primirii bunurilor și data primirii bunurilor reparate.
În cazul unui litigiu, consumatorul poate, de asemenea, să inițieze procedurile la comitetul de conciliere operat de camerele de comerț și industrie județene (capitală). Comitetul de conciliere trebuie să fi ales după reședința sau locația consumatorului. În cazul unei reședințe în străinătate al consumatorului, comitetul de conciliere se stabilește în funcție de sediul întreprinderii sau reprezentanței sale. Pentru inițierea procedurilor –pe baza cererii consumatorului- în locul comitetului competent indicat în cele scrise de mai sus, va fi comitetul indicat în cerința consumatorului.
- TRATAREA RECLAMAȚIILOR CU PRIVIRE LA ACTIVITĂȚILE VÂNZĂTORULUI:
În cazul în care Cumpărătorul nu este mulțumit de bunurile distribuite de Vânzător sau de activitatea Vânzătorului și dorește să facă o plângere către Vânzător, acesta o poate face verbal, sau în scris: prin poștă Organelle Kft., 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. Fsz. 1, Ungaria) sau prin e-mail (hello@organelle.hu).
Vânzătorul investighează toate plângerile. Vânzătorul este obligat să examineze imediat plângerea orală și să o remedieze după cum este necesar. În cazul în care Cumpărătorul nu este de acord cu tratarea plângerii sau nu este posibil să se investigheze imediat plângerea, Vânzătorul este obligat să ia imediat în evidență reclamația într-un process verbal și să predea personal o copie Cumpărătorului în cazul unei plângeri depuse personal.
În cazul unei reclamații prin telefon sau prin utilizarea altor servicii de comunicații electronice, copia procesului verbal și răspunsul referitor la plângere Va fi trimis Clientului în termen de nu mai mult de 30 de zile,- în conformitate cu regurile plângerii depuse în scris-,.
Vânzătorul este obligat- cu excepția cazului în care actul aplicabil al Uniunii Europene, nu sunt alte perevederi referitor la caz- să ia măsuri și să răspundă în scris, în termen de 30 de zile de la primirea plângerii. Un termen mai scurt se poate stabili prin legislație, prin lege un termen mai lung. Vânzătorul este obligat să dea un motiv, să justifice poziția de respingere a plângerii. Vânzătorul este obligat să furnizeze un număr unic de identificare pentru o plângere orală depusă prin telefon sau folosind un serviciu de comunicații electronice.
Procesul-verbal al plângerii include:
- numele și adresa clientului;
- locul, ora și modul în care a fost depusă plângerea;
- o descriere detaliată a reclamației Clientului, o listă de documente, documente și alte dovezi prezentate de Cumpărător;
- o declarație a Vânzătorului referitor la plângerea depusă de Cumpărătorcu, în cazul în care este posibil ca plângerea să fie investigată imediat;
- semnătura persoanei care preia procesul-verbal și, cu excepția unei plângeri orale depusă prin telefon sau prin utilizarea altor servicii de comunicații electronice- semnătura Cumpărătorului;
- locul și ora înregistrării procesului-verbal;
- în cazul unei plângeri orale comunicate prin telefon sau prin utilizarea altor servicii de comunicații electronice, numărul unic de identificare al plângerii;
Vânzătorul este obligat să păstreze procesul-verbal al reclamației și o copie a răspunsului timp de 3 ani și să o prezinte autorităților de inspecție la cererea acestora.
Dacă reclamația a fost respinsă, întreprinderea trebuie să informeză consumatorul în scris pe care autoritate sau comitet poate să contacteze cu reclamația respectivă. Consumatorul trebuie informat (după reședința sau locația consumatorului) despre autoritatea care se ocupă cu problema respectivă, de sediul, numărul de telefon și emailul comitetului de conciliere, din orașul consumatorului și adresa comitetului. Informațiile trebuie să cuprinde hotărârea întreprinderii dacă va beneficia de procedura comitetului de conciliere cu scopul de a rezolva litigiile cu Consumatorul sau nu.
- COMITETUL DE CONCILIERE, PROTECȚIA CONSUMATORILOR, EXECUTAREA LEGISLAȚIEI ÎN FAȚA CURȚII:
Vânzătorul informează Cumpărătorii în calitate de Consumatori că, în cazul în care Cumpărătorul nu este de acord cu răspunsul Vânzătorului referitor la plângerea depusă, el poate contacta următoarele autorități:
Pentru a iniția procedura la comitetul de conciliere, Cumpărătorul comitetul de conciliere după reședința sau locația lui. În cazul unei reședințe în străinătate al Consumatorului, comitetul de conciliere se stabilește în funcție de sediul întreprinderii sau reprezentanței sale. Pentru inițierea procedurilor –pe baza cererii consumatorului- în locul comitetului competent indicat în cele scrise de mai sus, va fi comitetul indicat în cerința consumatorului.
Comitetul de conciliere după sediul Vânzătorul:
Comitetul de conciliere din Budapesta, care funcționează lângă Camera de Comerț și Industrie din Budapesta
Adresa: 1016 Budapesta, Krisztina 99. Ungaria
Număr de telefon: +36-1-488-2131
Fax: +36-1-488-2186
Adresa de e-mail: bekelteti.testulet@bkik.hu
Datele de contact ale fiecărui comite de conciliere competent teritorial pot fi accesate la următorul link:
https://fogyasztovedelem.kormany.hu/api/item/file-preview/6429/f5edac529ab0cb8242e71461aacacc44.pdf
Comitetul de conciliere funționează independent, își desfășoară activitatea alături de camerele de comerț și industrie județene și de Camera de Comerț și Industrie din Budapesta. Scopul creării lor a fost de a încerca de a găsi o soluție în afara tribunalului referitor la litigiile dintre Cumpărător și Vânzător, în primul rând pentru a stabili o înțelegere între cele două părți și, astfel, pentru a ajuta cu ușurință, rapid și eficient la punerea în aplicare a drepturilor consumatorilor.
Apelarea la comitetul de conciliere este posibil numai după încercarea Cumpărătorului de a rezolva litigiul direct cu Vânzătorul. Procedura inițiată la comitetul de conciliere este gratuită, Cumpărătorul poate fi obligat să plătească numai în cazul în care comitetul decide în detriment lui.
Procedura poate fi inițiată la cererea Cumpărătorului. Cererea se adresează în scris președintelui comitetului de conciliere: cerință depusă în formă de scrisoare, telegramă, telegraf sau fax, precum și prin alte mijloace care permit destinatarului stocarea datelor care îi sunt adresate pentru perioadă de timp corespunzătoare scopului de stocare și permite să afișeze datele stocate în aceeași formă și conținut.
Cererea trebuie să cuprindă:
- numele, locul de reședință sau locația al Cumpărătorului,
- numele, sediul sau locul de desfășurare a activității Vânzătorului;
- desemnarea comitetului solicitat în locul comitetului de conciliere;
- o scurtă descriere a poziției Cumpărătorului în cadrul litigiului, a faptelor care o susțin și a dovezilor;
- declarația Cumpărătorului că a încercat de a rezolva litigiul direct cu Vânzătorul;
- declarația Cumpărătorului că nu a inițiat procedură la nici un alt comitet de conciliere, că nu a fost inițiată nicio procedură de mediere, și că nu a fost depusă o cerere de plată,
- o propunere de decizie a comitetului;
- Semnătura clientului.
Cererea va fi însoțită de un document sau de o copie (extras) a documentului, la care Cumpărătorul se referă ca dovadă, în special declarația scrisă a vânzătorului de respingerea plângerii sau, în lipsa acesteia, alte dovezi scrise aflate la dispoziția Cumpărătorului cu privire la tentative de a rezolva problema direct cu Vânzătorul.
În cazul în care Cumpărătorul acționează prin procură, cererea va fi însoțită de autorizarea oficială.
În cazul în care Cumpărătorului constată o încălcare a drepturilor sale de consumator, are dreptul să depună o plângere la protecția consumatorilor competentă după locație sau reședință. După examinarea plângerii, autoritatea decide cu privire la desfășurarea procedurii. Atribuțiile autorității de prim grad de jurisdicție pentru protecția consumatorilor sunt îndeplinite de către birourile guvernamentale, competente după locația sau reședința Cumpărătorului, a căror listă poate fi găsită aici:
https://fogyasztovedelem.kormany.hu/api/item/file-preview/9747/b202919da73db87382bd2ecb98d48e18.pdf
Cu toate acestea, cazul individual al consumatorului este soluționat de comitetul de conciliere, și anume, în acest caz, autoritatea pentru protecția consumatorilor transferă cazul solicitantului către comitetul de conciliere.
Cumpărătorul are dreptul de a-și revendica cererea care decurge din litigiul consumatorului în fața curții în cadrul unei proceduri civile, în conformitate cu dispozițiile Legii V din 2013 privind Codul civil și ale Legii CXXX din 2016 privind Codul de procedură
civilă.
- DISPOZIȚII MIXTE ȘI FINALE:
Plasarea unei comenzi pe site de către Cumpărător presupune că Cumpărătorul are cunoștințe necesare tehnice și juridice privitor la comerțul electronic. Vânzătorul nu este responsabil pentru lipsa acestor cunoștințe, precum nici pentru erorile care îi pot fi atribuite și erorilor cauzate de furnizorii de servicii de telecomunicații (de exemplu, furnizorii de servicii de internet).
Cumpărătorul este obligat să-și protejeze computerul și datele de pe computerul său.
Dacă o dispoziție legală obligatorie sau o hotărâre judecătorească restricționează sau invalidează orice prevedere a acestor Termeni și condiții, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Termenilor și condițiilor.
În ceea ce privește aspectele care nu intră sub incidența acestor Termeni și condiții, se va aplica Legea V din 2013 privind Codul civil maghiar și alte dispoziții legale relevante.
25.LEGISLAȚIA-CHEIE RELEVANTĂ:
- Legea CLV din 1997 privind protecția consumatorilor;
- Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale;
- Legea V din 2013 privind Codul civil;
- 151/2003 (IX. 22) Hotărârea Guvernului privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de folosință îndelungată;
- 45/2014 (II.26) privind modalitățile de derulare a contractelor dintre consumator și întreprindere;
- 373/2021 (VI. 30) Decretul guvernului privind normele detaliate pentru contractele dintre consumatori și întreprinderi pentru vânzarea de bunuri, furnizarea de conținut digital și furnizarea de servicii digitale
- 19/2014 (IV. 29.) Regulamentul NGM privind normele procedurale de soluționare a cererilor de garanție și de garanție pentru bunurile vândute în temeiul unui contract între un consumator și o întreprindere
Acești Termeni și Condiții vor intra în vigoare la data de 21.05.2020 și se vor aplica comenzilor și contractelor după 21.05.2020.
INFORMAȚII PRIVIND GESTIONAREA DATELOR
Data acceptării: 2022-05-28
Date ale operatorului
Denumire: Organelle Kft.
Sediul: 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. fsz.1., Magyarország
Adresa reclamații: 1112 Budapest, Péterhegyi-lejtő 69. fsz.1., Magyarország
Adresa de e-mail: hello@organelle.hu
Număr de telefon: +36 30 481 4367
Site: https://www.organelle.ro
Furnizorul de găzduire
Numele: UNAS Online Kft.
Adresă: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Magyarország
Adresa de e-mail: unas@unas.hu
Numărul de telefon: +36 99 200 200
Descrierea prelucrării datelor efectuate în timpul funcționării magazinului online
Acest document conține toate informațiile relevante de prelucrare a datelor legate de funcționarea magazinului online în conformitate cu Regulamentul General al Uniunii Europene privind Protecția Datelor nr.2016/679 (în continuare: Regulamentul, GDPR) și Regulamentul general privind protecția datelor din 2011CXII. tv. (denumit în continuare Infotv.)
Informații privind utilizarea cookie-urilor
Ce este un cookie?
Operatorul de date utilizează așa-numite cookie-uri atunci când vizitează site-ul web. Un cookie este un set informații format din litere și numere pe care site-ul nostru le trimite browserului dvs. pentru a stoca anumite setări, pentru a facilita utilizarea site-ului nostru și pentru a colecta anumite informații statistice relevante despre vizitatorii noștri.
Unele dintre cookie - uri nu conțin informații personale și nu sunt potrivite pentru identificarea unui utilizator individual, dar unele dintre ele conțin un identificator unic - o secvență secretă de numere generată accidental-care este stocată pe dispozitivul dvs., asigurându-vă astfel identificarea. Durata fiecărui cookie este indicată în descrierea cookie-ului respectiv.
Contextul și temeiul juridic pentru cookie-uri:
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Principalele caracteristici ale cookie-urilor utilizate de site:
Cookie de sesiune: aceste cookie-uri stochează locația vizitatorului, limba browserului, moneda de plată, iar durata lor de viață este până la închiderea browserului sau pentru maximum 2 ore.
Cookie cu conținut restricționat în funcție de vârstă: aceste cookie-uri înregistrează aprobarea conținutului restricționat în funcție de vârstă și faptul că persoana vizată are peste 18 ani, durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Cookie de referință: înregistrează din ce parte externă a venit vizitatorul pe site. Durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Cookie de produs vizualizat ultima dată: înregistrează produsele vizualizate ultima dată de vizitator. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Cookie de ultima categorie vizualizată: înregistrează ultima categorie vizualizată. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Cookie de produse recomandate: în funcția "recomandă unui prieten", este înregistrată lista produselor pe care doriți să le recomandați. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Versiunea mobilă, cookie de design: detectează dispozitivul pe care îl folosește vizitatorul și trece la vizualizarea completă pe mobil. Durata de viață de 365 de zile.
Cookie de acceptare a cookie-urilor: atunci când ajungeți pe site, vi se va cere să acceptați declarația de stocare a cookie-urilor în fereastra de avertizare. Cookie-ul are o durată de viață de 365 de zile.
Cookie de coș: înregistrează produsele plasate în Coș. Durata lor de viață sunt 365 de zile.
Cookie de ofertă inteligentă: înregistrează condițiile pentru afișarea ofertelor inteligente (de exemplu, dacă vizitatorul a fost deja pe site, dacă are o comandă). Durata lor de viață sunt 30 de zile
Cookie de Exit # 2: opțiunea # 2 permite vizitatorului să fie deconectat după 90 de zile. Durata lor de viață sunt 90 de zile.
Cookie de Backend ID: ID-ul serverului backend care deservește site-ul. Durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Cookie Google Adwords. Atunci când cineva vizitează site-ul nostru, ID-ul cookie al vizitatorului este adăugat la lista noastră de remarketing. Google utilizează cookie-uri - cum ar fi cookie-urile NID și SID - pentru a personaliza anunțurile pe care le vedeți în produsele Google, cum ar fi Google Search. Acesta utilizează astfel de module cookie, de exemplu, pentru a reține căutările dvs. recente, interacțiunile dvs. anterioare cu reclame de la anumiți agenți de publicitate sau cu rezultatele căutărilor și vizitele dvs. pe site-urile web ale agenților de publicitate. Funcția de urmărire a conversiilor din AdWords utilizează module cookie. Pentru a urmări vânzările de anunțuri și alte conversii, cookie-urile sunt salvate pe computerul unui utilizator atunci când acesta face clic pe un anunț. Printre utilizările comune ale modulelor cookie se numără: selectarea anunțurilor pe baza a ceea ce este relevant pentru un anumit utilizator, îmbunătățirea raportării performanței campaniei și evitarea afișării anunțurilor pe care utilizatorul le-a vizualizat deja.
Cookie-ul Google Analytics: Google Analytics este un instrument de analiză al Google care ajută proprietarii de site-uri web și aplicații să obțină o imagine mai exactă a activităților vizitatorilor lor. Serviciul poate utiliza module cookie pentru a colecta informații și a raporta statistici despre utilizarea site-ului web fără a identifica în mod individual vizitatorii la Google. Principalul cookie utilizat de Google Analytics este cookie-ul "__ga". Pe lângă generarea de rapoarte din statisticile de utilizare a site-ului web, Google Analytics, împreună cu unele dintre modulele cookie de publicitate descrise mai sus, pot fi utilizate și pentru a afișa anunțuri mai relevante în produsele Google (cum ar fi Google Search) și pe internet.
Cookie-uri de remarketing: pot apărea vizitatorilor sau utilizatorilor anteriori atunci când navighează pe alte site-uri din rețeaua Google Display Network sau caută termeni legați de produsele sau serviciile dvs.
Cookie-uri strict necesare: aceste cookie-uri sunt esențiale pentru utilizarea site-ului web și vă permit să utilizați funcțiile esențiale ale acestuia. Fără ele, multe dintre caracteristicile site-ului nu vă vor fi disponibile. Durata de viață a acestor tipuri de module cookie este limitată la durata sesiunii.
Cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizator: aceste cookie-uri colectează informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului web, cum ar fi paginile pe care le vizitați cel mai des sau mesajele de eroare pe care le primiți de pe site-ul web. Aceste module cookie nu colectează nicio informație care să identifice vizitatorul, adică sunt complet generice și anonime. Utilizăm informațiile pe care aceștia le furnizează pentru a îmbunătăți performanța site-ului web. Durata de viață a acestor tipuri de module cookie este limitată la durata sesiunii.
Cookie de sesiune: aceste cookie-uri stochează locația vizitatorului, limba browserului, moneda de plată, iar durata lor de viață este până la închiderea browserului sau pentru maximum 2 ore.
Cookie cu conținut restricționat în funcție de vârstă: aceste cookie-uri înregistrează aprobarea conținutului restricționat în funcție de vârstă și faptul că persoana vizată are peste 18 ani, durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Cookie de referință: înregistrează din ce parte externă a venit vizitatorul pe site. Durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Cookie de produs vizualizat ultima dată: înregistrează produsele vizualizate ultima dată de vizitator. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Cookie de ultima categorie vizualizată: înregistrează ultima categorie vizualizată. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Cookie de produse recomandate: în funcția "recomandă unui prieten", este înregistrată lista produselor pe care doriți să le recomandați. Durata lor de viață sunt 60 de zile.
Versiunea mobilă, cookie de design: detectează dispozitivul pe care îl folosește vizitatorul și trece la vizualizarea completă pe mobil. Durata de viață de 365 de zile.
Cookie de acceptare a cookie-urilor: atunci când ajungeți pe site, vi se va cere să acceptați declarația de stocare a cookie-urilor în fereastra de avertizare. Cookie-ul are o durată de viață de 365 de zile.
Cookie de coș: înregistrează produsele plasate în Coș. Durata lor de viață sunt 365 de zile.
Cookie de ofertă inteligentă: înregistrează condițiile pentru afișarea ofertelor inteligente (de exemplu, dacă vizitatorul a fost deja pe site, dacă are o comandă). Durata lor de viață sunt 30 de zile
Cookie de Exit # 2: opțiunea # 2 permite vizitatorului să fie deconectat după 90 de zile. Durata lor de viață sunt 90 de zile.
Cookie de Backend ID: ID-ul serverului backend care deservește site-ul. Durata lor de viață ține până la închiderea browser-ului.
Facebook pixel (cookie Facebook): Un pixel Facebook este un cod care permite site-ului web să raporteze conversiile, să creeze audiențe și să ofere proprietarului site-ului o analiză detaliată a modului în care vizitatorii utilizează site-ul. Pixelul Facebook este utilizat pentru a afișa oferte și anunțuri personalizate pentru vizitatorii site-ului web pe interfața Facebook. Puteți citi politica de confidențialitate a Facebook aici: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Dacă nu acceptați utilizarea modulelor cookie, anumite caracteristici nu vă vor fi disponibile. Pentru mai multe informații despre cum să ștergeți modulele cookie, vă rugăm să faceți clic pe linkurile de mai jos:
- Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
- Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
- Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
- Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
- Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
- Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/microsoft-edge-delete-cookies
Datele prelucrate pentru încheierea și executarea contractului
Datele prelucrate pentru încheierea și executarea contractului
Pentru a încheia și a executa contractul, pot fi puse în aplicare mai multe cazuri de prelucrare a datelor. Vă rugăm să rețineți că prelucrarea datelor legate de tratarea reclamațiilor și administrarea garanției va avea loc numai dacă vă exercitați unul dintre aceste drepturi.
Dacă nu faceți achiziții prin intermediul magazinului online, sunteți doar un vizitator
atunci prelucrarea datelor în scopuri de marketing se poate aplica dvs dacă ne dați consimțământul dvs. în scopuri de marketing
Prelucrarea datelor în scopul încheierii și executării contractului în detaliu:
Contact
De exemplu, dacă ne contactați prin e-mail, formular de contact sau telefon cu o întrebare despre un produs. Contactul prealabil nu este obligatoriu, puteți comanda din magazinul online în orice moment.
Date prelucrate
Datele pe care le furnizați atunci când ne contactați.
Durata gestionării a datelor
Gestionăm datele numai până la finalizarea contactului.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră pe care îl acordați operatorului de date contactându-ne, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Înregistrarea pe site
Prin stocarea datelor furnizate în timpul înregistrării, operatorul de date poate oferi un serviciu mai convenabil (de exemplu, datele persoanei vizate nu trebuie furnizate din nou atunci când efectuează o nouă achiziție).
Date prelucrate
În timpul gestionării datelor, operatorul de date vă prelucrează numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, caracteristicile produsului achiziționat și data achiziției.
Durata gestionării a datelor
Până la retragerea consimțământului dvs.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră pe care îl acordați operatorului prin înregistrare, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Procesarea comenzilor
În timpul procesării comenzilor, activitățile de prelucrare a datelor sunt necesare pentru executarea contractului.
Date prelucrate
În timpul gestionării datelor, operatorul de date prelucrează numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, caracteristicile produsului achiziționat, numărul comenzii și data achiziției.
Dacă ați plasat o comandă în magazinul online, gestionarea datelor și furnizarea datelor sunt esențiale pentru executarea contractului.
Durata gestionării a datelor
Gestionăm datele timp de 5 ani conform statutului civil de prescripție
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Executarea contractului, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Emiterea facturii
Procesul de prelucrare a datelor se realizează în vederea emiterii unei facturi în conformitate cu legea și pentru îndeplinirea obligației de păstrare a documentelor contabile. Sstv. 169. Conform alineatelor (1) - (2), societățile trebuie să păstreze documentul contabil care susține direct și indirect conturile contabile.
Date prelucrate
Numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon
Durata gestionării a datelor
Facturile emise trebuie păstrate timp de 8 ani de la data emiterii facturii în conformitate cu articolul 169 alineatul (2) din lege.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
În conformitate cu articolul 159 alineatul (1) din Legea CXXVII din 2007cu privire la TVA, emiterea facturii este obligatorie și trebuie păstrată timp de 8 ani în conformitate cu articolul 169 alineatul (2) din Legea C din 2000 privind contabilitatea [Gestionarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (c) din regulament].
Gestionarea datelor referitoare la transportul de mărfuri
Procesul de prelucrare a datelor se realizează în vederea livrării produsului comandat.
Date prelucrate
Numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon.
Durata prelucrării datelor
Operatorul de date gestionează datele pe durata livrării bunurilor comandate.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Executarea contractului, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Destinatarii și prelucrătorii de date legate de transportul de mărfuri
Numele destinatarului: GLS General Logistics Systems Hungary parcel Logistics Ltd.
Sediul destinatarului: 2351 Alsónémedi, GLS Europe u. 2, Ungaria
Numărul de telefon al destinatarului: +36-29-88-67-00
Adresa de e-mail a destinatarului: info@gls-hungary.com
Site-ul web al destinatarului: https://gls-group.eu/HU/hu/home
Serviciul de curierat colaborează la livrarea bunurilor comandate în baza contractului cu Operatorul de date. Serviciul de curierat prelucrează datele cu caracter personal primite în conformitate cu informațiile de gestionare a datelor disponibile pe site-ul său web.
Datele prelucrate cu privire la justificarea consimțământului
În timpul înregistrării, comenzii, abonării la un newsletter, sistemul informatic stochează datele informatice referitoare la consimțământ pentru demonstrarea ulterioară.
Date prelucrate
Data consimțământului și adresa IP a persoanei vizate.
Durata prelucrării datelor
Datorită cerințelor legale, consimțământul trebuie verificat ulterior, prin urmare durata stocării va fi până la expirarea perioadei de prescripție după încetarea prelucrării datelor.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Articolul 7 alineatul (1) din regulament prevede această obligație în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Gestionarea datelor în scopuri de marketing
Gestionarea datelor legate de trimiterea unui newsletter
Procesul de prelucrare a datelor se desfășoară în scopul trimiterii unui newsletter.
Date prelucrate
Numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon.
Durata prelucrării datelor
Până la retragerea consimțământului persoanei vizate.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dvs. voluntar, care este dat operatorului de date prin abonarea la newsletter, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Prelucrarea datelor legate de trimiterea și afișarea de reclame personalizate
Procesul de prelucrare a datelor se realizează în scopul transmiterii de conținut publicitar corespunzător intereselor persoanei vizate.
Date prelucrate
Numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon.
Durata gestionării a datelor
Până la retragerea consimțământului dvs.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră pe care îl acordați operatorului prin înregistrare, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Remarketing
Prelucrarea datelor ca activitate de remarketing se realizează cu ajutorul cookie-urilor.
Date prelucrate
Datele prelucrate de cookie-urile specificate în informațiile despre cookie-uri.
Durata prelucrării datelor
Perioada de stocare a datelor cookie-ului respective, mai multe informații sunt disponibile aici:
Informații generale despre cookie-urile Google:
https://www.google.com/policies/technologies/types/
Informații Google Analitycs:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu
Informații facebook:
https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră pe care îl acordați operatorului prin înregistrare, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Concursuri
Procesul de prelucrare a datelor are loc în scopul desfășurării concurselor.
Date prelucrate
Numele, adresa de e-mail, numărul de telefon.
Durata prelucrării datelor
Datele vor fi șterse după închiderea tombolelor, cu excepția datelor câștigătorului, pe care Operatorul este obligat să le păstreze timp de 8 ani în conformitate cu legea de contabilitate.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dvs. voluntar, pe care îl acordați operatorului de date prin utilizarea site-ului web, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Prelucrarea suplimentară a datelor
În cazul în care Operatorul dorește să efectueze prelucrarea suplimentară a datelor, acesta va furniza informații preliminare cu privire la circumstanțele esențiale ale prelucrării datelor (contextul juridic și temeiul juridic al prelucrării datelor, scopul prelucrării datelor, domeniul de aplicare al datelor prelucrate, durata prelucrării datelor).
Destinatarii datelor cu caracter personal
Prelucrarea datelor pentru stocarea datelor cu caracter personal
Date de contac al prelucrătorului:
Numele prelucrătorului: UNAS Online Ltd.
Numărul de telefon:
Adresa de e-mail: unas@unas.hu
Sediul: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Magyarország
Site: unas.hu
Persoana împuternicită de Operator stochează date cu caracter personal pe baza contractului încheiat cu Operatorul. Nu are dreptul de a cunoaște datele cu caracter personal.
Activitate de prelucrare a datelor legata de trimiterea de newsletter
Numele: UNAS Online Kft.
Sediul: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Magyarország
Numărul de telefon:
Adresa de e-mail: unas@unas.hu
Site: unas.hu
Persoana împuternicită de operator colaborează la trimiterea buletinelor informative pe baza contractului cu Operatorul de date. În acest sens, Persoana împuternicită de operator gestionează numele și adresa de e-mail a persoanei vizate în măsura în care acest lucru este necesar pentru newsletter.
Prelucrarea datelor legate de contabilitate
Numele: NOMINAL CLASSIC Kft. - Lanszki Zsuzsanna
Sediul: Budapest 1116, Fehérvári út 130., Magyarország
Numărul de telefon: +36 20 2802716
Adresa de e-mail: zsuzsa@nomi.hu
Site:
Persoana împuternicită de operator colaborează la evidența documentelor contabile în baza unui contract scris cu Operatorul de date. Persoana împuternicită va prelucra numele și adresa persoanei vizate în măsura în care este necesar pentru înregistrările contabile, pentru o perioadă în conformitate cu secțiunea 169 alineatul (2) din lege, după care va fi ștearsă imediat.
Prelucrarea datelor legate de facturare
Numele: KBOSS.hu Kft.
Sediul: 1031 Budapest, Záhony u. 7., Magyarország
Număr de înregistrare al companiei: 01-09-303201
Cod fiscal: 13421739-2-41
Site: https://www.szamlazz.hu/
Persoana împuternicită de operator colaborează la evidența documentelor contabile în baza unui contract scris cu Operatorul de date. Persoana împuternicită va prelucra numele și adresa persoanei vizate în măsura în care este necesar pentru înregistrările contabile, pentru o perioadă în conformitate cu secțiunea 169 alineatul (2) din lege, după care va fi ștearsă imediat.
Prelucrarea datelor de operare a sistemului CRM
Numele: UNAS Online Kft.
Sediul: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., Magyarország
Numărul de telefon:
Adresa de e-mail: unas@unas.hu
Site: unas.hu
Persoana împuternicită de operator colaborează la înregistrarea comenzilor în baza contractului încheiat cu Operatorul de date. În acest sens, Persoana împuternicită de operator prelucrează numele, adresa, numărul de telefon, numărul și ora ordinelor persoanei vizate în termenul de prescripție civilă.
Gestionarea datelor legate de plata online
Numele: Stripe Inc.
Site: https://stripe.com
Adresa e-mail: support@stripe.com
Sediul: 185 Berry Street, Suite 550, San Francisco, CA 94107
Prestatorul de servicii de plată participă la executarea plății online în baza unui contract încheiat cu operatorul de date, în scopul căruia datele sunt transmise prestatorului de servicii de plată online în timpul procesului de achiziție. În acest sens, prestatorul de servicii de plată online prelucrează numele și adresa de facturare a persoanei vizate, numărul comenzii și ora în conformitate cu propriile reguli de gestionare a datelor.
Scopul transferului de date: furnizarea către prestatorul de servicii de plată online a datelor necesare pentru tranzacția de plată inițiată online.
Temeiul juridic pentru transferul de date: este executarea contractului încheiat între dumneavoastră și Operator în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din regulament, care include plata de către client, iar în cazul plății online, transferul de date în conformitate cu acest punct este necesar pentru plată.
Drepturile dumneavoastră în timpul prelucrării datelor
Pe perioada de prelucrare, aveți următoarele drepturi în temeiul regulamentului:Pe perioada de prelucrare, aveți următoarele drepturi în temeiul regulamentului:
- dreptul de a retrage consimțământul
- accesul la datele cu caracter personal și la informațiile privind gestionarea datelor
- dreptul la rectificare
- restricționarea prelucrării,
- dreptul la ștergere
- dreptul de a protesta
- dreptul la portabilitate
În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile, acest lucru va implica identificarea dumneavoastră, iar operatorul de date va trebui să comunice cu dumneavoastră, după caz. Prin urmare, pentru a vă identifica, vi se va cere să furnizați date cu caracter personal (dar identificarea se va baza numai pe datele pe care Operatorul le deține deja despre dumneavoastră), iar plângerile dumneavoastră privind prelucrarea vor fi disponibile pe contul de e-mail al Operatorului în perioada de timp indicată în prezenta Notificare în legătură cu plângerile. Dacă ați fost client al nostru și doriți să fiți identificat în scopul gestionării reclamațiilor sau a garanției, vă rugăm să furnizați și ID-ul comenzii dumneavoastră în scopul identificării. Putem folosi aceste date pentru a vă identifica în calitate de client.
Operatorul de date răspunde la plângerile privind prelucrarea datelor în termen de cel mult 30 de zile
Dreptul de a retrage consimțământul
Aveți dreptul să vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în orice moment, astfel datele furnizate vor fi șterse din sistemele noastre. Vă rugăm să rețineți, totuși, că, în cazul unei comenzi care nu a fost încă îndeplinită, retragerea poate duce la faptul că nu vă putem livra. În plus, dacă achiziția a fost deja efectuată, este posibil să nu ștergem datele de facturare din sistemele noastre pe baza cerințelor contabile și, dacă aveți o datorie față de noi, putem prelucra datele dvs. în cazul retragerii consimțământului pe baza unui interes legitim în recuperarea creanței, chiar dacă consimțământul este retras.
Dreptul de acces al persoanei vizate
Aveți dreptul de a primi feedback din partea operatorului de date cu privire la faptul că datele dvs. personale sunt sau nu sunt prelucrate și, în cazul în care sunt prelucrate, aveți dreptul de a:
- să aibă acces la datele cu caracter personal prelucrate; și
următoarele informații care trebuie furnizate de către operatorul de date:
- scopurile prelucrării;
- categoriile de date cu caracter personal prelucrate în ceea ce vă privește;
- informații despre destinatarii sau categoriile de destinatari cărora sau cu care datele cu caracter personal au fost sau vor fi divulgate de către operatorul de date;
- perioada preconizată de stocare a datelor cu caracter personal sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, criteriile de determinare a acestei perioade;
- dreptul dumneavoastră de a solicita operatorului să rectifice, să șteargă sau să restricționeze prelucrarea datelor cu caracter personal care vă privesc și să se opună prelucrării acestor date cu caracter personal, în cazul în care prelucrarea se bazează pe interese legitime;
- dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere;
- în cazul în care datele nu au fost colectate de la dumneavoastră, orice informații disponibile despre sursa acestora;
- luarea automată a deciziilor (în cazul în care se utilizează un astfel de proces), inclusiv crearea de profiluri, și, cel puțin în aceste cazuri, informații clare cu privire la logica utilizată și la semnificația și consecințele probabile pentru dumneavoastră ale unei astfel de prelucrări.
Scopul exercitării acestui drept poate fi acela de a verifica și de a verifica legalitatea prelucrării și, prin urmare, în cazul unor cereri repetate de informații, operatorul de date poate solicita o compensație rezonabilă pentru furnizarea de informații.
Accesul la datele cu caracter personal este asigurat de către operatorul de date prin trimiterea prin e-mail a datelor cu caracter personal și a informațiilor prelucrate, după ce v-ați identificat. În cazul în care sunteți înregistrat, vă vom oferi acces pentru a putea vizualiza și verifica datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în legătură cu dvs. prin conectarea la contul dvs.
Vă rugăm să indicați în cererea dumneavoastră dacă doriți să aveți acces la datele dumneavoastră personale sau la informații despre gestionarea datelor.
Dreptul la rectificare
Aveți dreptul ca datele cu caracter personal inexacte care vă privesc să fie corectate de către operatorul de date fără întârziere, la cererea dumneavoastră.
Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor
La cererea dvs., operatorul de date restricționează prelucrarea în cazul în care este îndeplinită una dintre următoarele condiții:
- Puteți contesta exactitatea datelor cu caracter personal, caz în care restricția este limitată la perioada care permite verificarea exactității datelor cu caracter personal;
- prelucrarea datelor este ilegală, iar dvs. vă opuneți ștergerii datelor și solicitați, în schimb, restricționarea utilizării acestora;
- operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar dvs. aveți nevoie de acestea pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale; sau
- Dvs v-ați opus prelucrării; în acest caz, restricția se aplică pentru perioada până când se stabilește dacă motivele legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale dvs.
În cazul în care prelucrarea este restricționată, datele cu caracter personal, altele decât stocarea, pot fi prelucrate numai cu consimțământul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție sau pentru protejarea drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau a unui interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.
Operatorul de date vă va informa în prealabil (cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de ștergerea restricției).
Dreptul la ștergere - dreptul de a fi uitat
Aveți dreptul, la cerere și fără întârzieri nejustificate, de a obține ștergerea datelor cu caracter personal care o privesc de către operatorul de date pentru unul dintre următoarele motive
- datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod;
- Vă retrageți consimțământul pe care se bazează prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
- Vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze pentru prelucrare;
- datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal;
- datele cu caracter personal trebuie șterse pentru a respecta o obligație legală în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului unui stat membru la care este supus operatorul;
În cazul în care, din orice motiv legitim, Operatorul a făcut publice datele cu caracter personal prelucrate despre dvs., și este obligat să le șteargă din oricare dintre motivele menționate mai sus, ținând cont de tehnologia disponibilă și de costurile de implementare, acesta va lua măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa alți operatori care prelucrează datele cu caracter personal că ați solicitat ștergerea linkurilor către datele cu caracter personal în cauză sau a unei copii sau a unei copii a acestor date cu caracter personal.
Ștergerea datelor nu poate fi inițiată în cazul în care prelucrarea este necesară:
- pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și de informare
- pentru respectarea unei obligații de prelucrare a datelor cu caracter personal în temeiul dreptului Uniunii sau al unui stat membru sau pentru îndeplinirea unei sarcini de interes public sau în exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul;
- • pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale (de exemplu, în cazul în care Operatorul de date are o pretenție față de dvs. și nu a îndeplinit încă această pretenție sau în cazul în care este în curs de soluționare o plângere privind prelucrarea datelor de către consumatori).
Dreptul la opoziție
Aveți dreptul de a se opune în orice moment, din motive legate de situația sa particulară, prelucrării datelor sale cu caracter personal. În cazul unei obiecții, operatorul nu mai poate prelucra datele cu caracter personal, cu excepția cazului în care există motive legitime și imperioase care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale.
În cazul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de marketing direct, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în acest scop, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care acest lucru este legat de marketing direct. Dacă vă opuneți prelucrării datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct, datele cu caracter personal nu mai pot fi prelucrate în acest scop.
Dreptul la portabilitate
În cazul în care prelucrarea datelor se realizează în mod automat sau în cazul în care prelucrarea datelor se bazează pe consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul de a solicita operatorului de date să primească datele pe care le-ați furnizat, pe care operatorul de date le pune la dispoziția dumneavoastră în format xml, JSON sau csv, dacă acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic, puteți solicita operatorului de date să transfere datele în această formă unui alt operator de date.
Procesul decizional automatizat
Aveți dreptul să nu fiți supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automatizată a datelor (inclusiv crearea de profiluri) care ar avea efecte juridice asupra dvs. sau vă afectează în mod similar semnificativ. În aceste cazuri, Operatorul trebuie să ia măsurile corespunzătoare pentru a proteja drepturile, libertățile și interesele legitime dvs., inclusiv dreptul de a solicita intervenția umană din partea Operatorului, de a-și exprima punctul de vedere și de a se opune deciziei.
Acest lucru nu se aplică în cazul în care decizia:
• este necesar pentru încheierea sau executarea unui contract între dvs. și Operatorul de date;
• este permisă de legislația Uniunii sau a statului membru care se aplică operatorului și care stabilește măsuri adecvate pentru a vă proteja drepturile și libertățile și interesele legitime; sau
• se bazează pe consimțământul dvs. explicit.
Înregistrarea în registrul de protecție a datelor
În conformitate cu prevederile Info tv, Operatorul de date a trebuit să raporteze anumite operațiuni de prelucrare a datelor în registrul de protecție a datelor. Această obligație de notificare a încetat la 25 mai 2018.
Măsuri de securitate a datelor
Operatorul declară că a luat măsuri de securitate adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva accesului neautorizat, modificării, transmiterii, divulgării, ștergerii sau distrugerii, precum și împotriva distrugerii și deteriorării accidentale, precum și a inaccesibilității ca urmare a modificării tehnologiei utilizate.
Operatorul de date depune toate eforturile posibile din punct de vedere organizatoric și tehnic, ca Operatorii săi de date să ia măsuri adecvate de securitate când lucrează cu datele dvs. cu caracter personal.
Opțiuni de Remedii
În cazul în care considerați că Operatorul a încălcat o dispoziție legală referitoare la prelucrarea datelor sau nu a respectat una dintre solicitările dvs puteți iniția procedura de investigare a Autorității Naționale pentru Protecția Datelor și Libertatea Informației în vederea eliminării presupusei prelucrări ilegale a datelor (adresa poștală: 1363 Budapest,Pf. 9., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, telefonszámok: +36 (30) 683-5969 +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391 1400).
În plus, vă informăm că, în cazul încălcării prevederilor legale referitoare la gestionarea datelor sau în cazul în care operatorul de date nu a respectat una dintre solicitările dvs. puteți iniția un proces civil împotriva operatorului de date în fața unei instanțe.
Modificarea informațiilor de gestionare a datelor
Operatorul își rezervă dreptul de a modifica acest document informativ referitor la gestionarea datelor cu caracter personal într-un mod care nu afectează scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor. Prin utilizarea site-ului web după intrarea în vigoare a modificării, acceptați informațiile modificate referitor la gestionarea datelor
- În cazul în care, în legătură cu datele colectate, Operatorul dorește să efectueze o prelucrare suplimentară a datelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost colectate, acesta vă va informa, înainte de prelucrarea ulterioară, despre scopul prelucrării și despre următoarele informații:
- durata stocării datelor cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile de determinare acestei perioade;
- dreptul de a solicita operatorului accesul, rectificarea sau ștergerea sau restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc și, în cazul prelucrării bazate pe un interes legitim, de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal și, în cazul prelucrării bazate pe consimțământ sau pe o relație contractuală, de a obține dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal;
- în cazul prelucrării datelor pe bază de consimțământ, puteți retrage consimțământul în orice moment,
- dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere;
- dacă furnizarea datelor cu caracter personal se bazează pe o obligație legală sau contractuală sau este o condiție prealabilă pentru încheierea unui contract, dacă sunteți obligat să furnizați datele cu caracter personal și posibilele consecințe ale nefurnizării datelor;
- luarea automată a deciziilor (dacă este cazul), inclusiv crearea de profiluri și, cel puțin în aceste cazuri, informații semnificative despre logica implicată și semnificația și consecințele așteptate ale unei astfel de prelucrări pentru dvs.
Prelucrarea datelor poate începe numai după aceasta, dacă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor este consimțământul, pe lângă furnizarea de informații, trebuie să contribuiți și la prelucrarea datelor.